Wat is orthomoleculaire therapie


Orthomoleculaire therapie, het is een hele mond vol, maar wat is het nou eigenlijk. Het is een vorm van natuurgeneeskunde, waarbij je je gezondheid optimaliseert met behulp van gezonde voeding en leefstijlaanpassingen, indien nodig aangevuld met supplementen.

Om alle processen in je lijf goed te laten verlopen heb je bepaalde stofjes, zoals vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen nodig. Regulier gezien is er vaak het idee dat er geen tekorten zijn als je op een goede manier eet. Maar eigenlijk ga je er dan vanuit dat alle omstandigheden optimaal zijn. Dus dat je inderdaad alleen voldoende en gezonde dingen in je mond stopt, dat deze voeding ook daadwerkelijk alle voedingsstoffen bevat als het onder optimale omstandigheden geteeld zou zijn, dat je dit ook helemaal goed verteerd, dat je leefomstandigheden optimaal zijn dus dat er geen stress is, dat je de hele dag buiten bent om vitamine D op te nemen, dat je geen infecties oploopt, enz.

Herstellen door alles aan te pakken


In de praktijk is dit helaas vaak niet het geval. Als je veel stress hebt, dan verbruik je veel meer magnesium. Als je een flinke virusinfectie oploopt, verbruik je veel zink en vitamine C en als je de hele dag binnen zit, dan krijg je onvoldoende vitamine D binnen, als je vertering niet goed verloopt dan kun je nog zo gezond eten, maar neem je onvoldoende op. Zo kan het zijn dat iemand hormonale problemen heeft, maar dat de grondoorzaak ligt in het feit dat deze persoon niet de juiste voedingsstoffen beschikbaar heeft om de juiste hormonen op de goede manier te kunnen maken.

Naast voeding kijk je binnen de orthomoleculaire therapie ook naar leefstijl. Dat is de manier waarop je leeft en de keuzes die je maakt in je dagelijks leven. Dit kan van invloed zijn op je voeding, beweging, slaap, stressbeheersing, en andere aspecten van je leven.

Door alles aan te pakken kun je zeer gunstige omstandigheden creëren waardoor het lichaam zich kan herstellen of je kan je gezondheid of prestaties optimaliseren, denk aan een zwangerschap, sport, studeren, ondernemen.


 079 593 37 74