Geen onderdrukking

 

Het grote verschil tussen een gangbare reguliere behandeling en homeopathie is dat de laatste zich richt op het versterken van de eigen afweer zodat je lichaam het zelf weer gaat oplossen. Homeopathie onderdrukt dus niet de symptomen, want dan ontstaat er een soort van 'schijngezondheid'.

De hoofdklacht is wel verdwenen, maar er ontstaan bijna ongemerkt allerlei kleine klachtjes: niet lekker in je vel zitten, af en toe hoofdpijn, wat voetschimmel, een traanoog. Als de gezondheid op een gegeven moment flink onder druk komt te staan, bijvoorbeeld door een ingrijpende gebeurtenis, of een hormonale verandering, dan kunnen de oude klachten plotseling weer in alle heftigheid terugkomen. Vaak zelfs nog heftiger dan er voor.

Maatwerk

 

Onze afweer zal normaal gesproken altijd de balans bewaren en ervoor zorgen dat we herstellen van een aandoening of weer verder kunnen na ingrijpende gebeurtenissen. Door verschillende omstandigheden lukt dit soms niet meer, of slechts ten dele. Eerdere ziektes en omstandigheden, langdurig medicijngebruik, aangeboren gevoeligheden en erfelijkheid, biografie en hoe je in het leven staat spelen hierin een belangrijke rol.

Om een passende homeopathische behandeling te kunnen geven, wordt dit allemaal in kaart gebracht en worden aan de hand daarvan de aangewezen middelen geselecteerd. Ieder mens is anders en vraagt een eigen benadering, homeopathie is daarom maatwerk.

Duurzaam en natuurlijk

 

De homeopathische middelen die worden ingezet prikkelen vervolgens je afweer of immuunsysteem of herstellend vermogen, maar net hoe je het graag noemt. Het is dus niet het middel dat het werk doet, het echte werk doet je lichaam zelf. Zodra de toediening van de homeopathische middelen wordt gestopt, stopt ook de reactie van de afweer en daarom hebben homeopathische middelen geen blijvende bijwerkingen. Homeopathische middelen manipuleren dus niet in ons lichaam, ze nodigen het lichaam uit zichzelf te herstellen. Dit maakt het tot een hele waardevolle, duurzame en natuurlijke therapie.


 079 593 37 74