Anneke van der Wel

Ik ben Anneke van der Wel, bevlogen homeopaat! Homeopathie brengt mensen weer dichterbij hun gezondheid. En met gezondheid bedoel ik veel meer dan alleen het vrij zijn van klachten. Ik bedoel daarmee ook energiek worden, je weer jezelf voelen, vaak zelfs het los kunnen breken uit beperkende patronen. Er is voor mij niets mooiers dan een mens op deze manier weer het pad naar zingeving terug te zien vinden.

Ik ben iemand die altijd het 'waarom' wil weten. Ook toen ik met mijn eigen gezondheid tobde, wist ik wel dat klachten niet zomaar ontstaan. Ze waren voor mij een signaal dat er iets mis was. Maar hoe de vork precies in de steel zat kon niemand mij vertellen, nergens werden verbanden gelegd. Ik ben toen verder gaan zoeken. Hier kwam de homeopathie opnieuw op mijn pad. Mijn interesse voor homeopathie was al eerder gewekt tijdens mijn studie aan de Wageningen Universiteit, waar ik me specialiseerde in biologische landbouw. Homeopathie past heel goed binnen de biologische veeteelt, omdat men zich richt op het versterken van de afweer zodat het gebruik van reguliere medicijnen tot een minimum beperkt kan worden. 

Ik kwam er achter dat homeopathie niet alleen kijkt naar mens en dier in zijn geheel, maar ook gebaseerd is op basale natuurwetten die staan als een huis. Mijn interesse was gewekt en als wetenschappelijk opgeleide, nuchtere Fries begon ik aan de vier jarige opleiding tot veterinair klassiek homeopaat aan de VHCN in Lochem en volgde daarna nog de vijfjarige opleiding tot klassiek homeopaat aan de HAN in Almelo. Hierdoor zijn heel wat levensvragen beantwoord (en zijn er alleen nog maar meer bij gekomen :>), is de scepsis langzaamaan verdwenen en mijn nieuwsgierigheid alleen maar groter geworden. Homeopathie is voor mij niet het wegpoetsen van klachten, maar de weg inslaan naar duurzaam herstel en dat gun ik iedereen.

Anneke van der Wel